Bio

Damiano Fineschi is een klassiek gitarist wonend te Eindhoven (NL).

Damiano is zeer betrokken als gitaarleraar, maar ook als performer bij soloconcerten, bij muziekprojecten en bij muzikale samenwerkingen. Zijn passie voor muziek en gitaarles deelt hij in zijn studio in Eindhoven (NL), en in Aalst-Waalre (NL), als lid van de muziekvereniging MAW.  Link MAW

Damiano werd geboren in Siena, Italië, en kreeg zijn eerste gitaar toen hij 10 jaar oud was. Hij was meteen geïntrigeerd door het fascinerende en intieme geluid van dit prachtige instrument.

In 2012 studeerde hij cum laude af aan het Conservatorium in Siena (Italië), het Istituto Superiore di Studi Musicali “R. Franci, waar hij les had van Duccio Bianchi.

In 2015 behaalde hij de Master’s Degree in Music Performance – Guitar, aan het Conservatorium in Maastricht (NL), onder begeleiding van de bekende gitarist en pedagoog Carlo Marchione.

Hij verbreedde zijn muziekstudies verder door de zomercursussen van Maestro Oscar Ghiglia (voormalig student van Andrés Segovia) aan de Chigiana Musical Academy in Siena (Italië) te volgen, en door deel te nemen aan gitaarcursussen en masterclasses bij internationaal bekende gitaristen zoals Leo Brouwer, Luigi Attademo, Letizia Guerra, Lorenzo Micheli, Fabio Zanon, Eliot Fisk, Judicaël Perroy, Enno Voorhorst, Frank Bungarten, Andrea Dieci en Alberto Mesirca.


Damiano’s missie is om zijn passie voor muziek en gitaar te delen met zijn studenten, om in concerten op te treden en samen met andere gitaarleraren aan muzikale projecten te werken. Zijn doel is om het muziekonderwijs verder te ontwikkelen en bij te dragen aan het breder bekend maken van de wereld van klassieke gitaarmuziek en -techniek in Nederland.